Content

Daarom past surfen zo goed bij OrangeCrest!

Daarom past surfen zo goed bij OrangeCrest!

Alweer enkele jaren geleden besloten Rob, Stefan en ikzelf dat het surfthema goed bij onze club (tribe) paste! Een hechte club met actieve en relaxte mensen die wat voor elkaar over hebben, elkaar helpen en samen heel veel plezier beleven aan hun gemeenschappelijke passie. Denk hierbij aan vol voor de uitdagingen bij onze klanten gaan maar daarnaast ook tijd voor een biertje bij het haardvuur en de ondergaande zon … heerlijk!

Nu, met wat vertraging, tijd om voor mijzelf met m’n geweldige gezin te ervaren wat het is om de passie voor m’n werk in parallel te trekken naar het golfsurfen. Vet! Lekker actief met elkaar bezig zijn om de golven van Hendaye te bedwingen… tijdig de lessen geboekt (goede voorbereiding is noodzakelijk in een surf-gekke regio als Hendaye) en ruim voor de lestijd aanwezig op het strand…

Uitkijkend naar de zee met z’n golven … de eerste lessen worden al gegeven en de ervaren surfers liggen een lijn verder in de zee…. Zo direct liggen wij daar ook tussen in een line-up… maar eerst de aanmelding checken en de wetsuits aan. Betalen?! Dat komt later wel.. aan het einde van deze week na de lessen geven ze aan.. vertrouwen in de relatie.. relax.. alles op zijn tijd. Heerlijk zo’n instelling.

Let’s go! Let’s surf!

Na ons in de wetsuit gehesen te hebben én het groene shirt (met logo’s van de surfschool en diverse merken) aan te hebben gedaan krijgen we de surfboards… eindelijk! Let’s go! Let’s surf!

Maar zoals ik in de dagelijkse werkzaamheden ook vaak zie gebeuren.. zijn een goede voorbereiding en de juiste middelen enkel niet voldoende.. Eerst een korte instructie op het strand… de boards worden weggelegd en we hebben onze eigen ‘standup’ waarin Joan (onze vaste surfinstructrice) uitlegt wat we gaan doen.. ten eerste.. hoe liggen we op het board en hoe zorgen we ervoor dat we de golf kunnen pakken? We oefenen droog op het strand.. liggen, mee paddelen met de golf en als je vaart hebt zet je af en spring je op het board.. ride the wave… sounds easy… nu nog ff doen..

Na het doel van de les besproken en uitgelegd te hebben mogen we het water in… maar eerst! De leash (de enkelband waarmee je het board aan jezelf vastmaakt) aan je achterste been als je op het board staat bevestigen… zekerheid voorop.

Wat een fantastische ervaring! Anderhalf uur afzien, lachen, leren en letterlijk opspringen en vallen om vervolgens een paar goede golven te pakken. De verwachtingen komen meer dan uit en ik heb met zoon Jens en dochters Elise en Sanne de tijd van ons leven… Zit er iemand ff doorheen, omdat het niet lukt… no prob! Blijf lachen en motiveer elkaar om het daarna nog beter te doen (om er vervolgens weer af te vallen). Om het ook nog eens vast leggen voor later staat moeders met de camera onze capriolen vast te leggen … en vanaf de kant te motiveren… een echte team-effort dat surfen!

De volgende dagen (we hebben een hele week les gehad van Joan).. leren we nog een aantal technieken om te sturen, snelheid te maken en de juiste golf te pakken. Vooral dat laatste, valt me op, is het lastigste… je wil zo graag surfen, bent eager en denkt bij iedere golf dat je die wel kan en wil pakken… Joan biedt uitkomst… door haar ervaring leert ze ons niet als een jonge hond achter iedere golf aan te gaan maar heel bewust te kiezen.. en ook de anderen in de line-up een golf te laten pakken.. relax, alles op z’n tijd…heerlijk die surfinstelling (kan ik eerlijk gezegd nog wel eens wat van leren).

In haar uitleg komt voor mij alles samen wat ik dagelijks ook bij OrangeCrest tegenkom… hele ervaren specialisten (surfers) die op basis van kennis, ervaring én intuïtie de juiste dingen doen bij en voor onze klanten.. elkaar helpen, bijstaan en actief coachen.. elkaar aanvoelen en aanvullen.. met en bij de klant. Wanneer pak je de goede golf en hoe behaal je het beste resultaat met het meeste plezier.

Na vijf dagen surf-les weet ik één ding zeker… dit is echt heel vet! En het is super om met elkaar te leren, te lachen en elkaar uit te dagen… Dat surfthema voor onze tribe is helemaal zo gek nog niet! Het voelt in ieder geval heel erg goed en smaakt naar meer. Meer klanten helpen de juiste golven te bedwingen, meer ervaren specialisten in onze tribe op te nemen met passie en vooral durf.. en nog meer plezier maken in het delen van onze passie…

En uiteraard dat biertje met de ondergaande zon, stoere verhalen en gemeenschappelijke herinneringen… heerlijk! Wil je meer weten over mijn ervaringen? Overweeg je om te gaan golfsurfen? Of zoek je een leuke club om toffe dingen te doen? Stuur me een bericht: wilbert@orangecrest.nl

Terug

OrangeContent

More blogs

Grip op kwaliteit en risico’s in de energietransitie

Grip op kwaliteit en risico’s in de energietransitie

Grip op kwaliteit en risico’s in de energietransitie

Let’s read more!

Case: Grip op kwaliteit en risico’s in de energietransitie

Business value en waarom het leuk is om onderdeel te zijn van een datawarehouse migratie

Business value en waarom het leuk is om onderdeel te zijn van een datawarehouse migratie

Business value en waarom het leuk is om onderdeel te zijn van een datawarehouse migratie

Let’s read more!

Business value en waarom het leuk is om onderdeel te zijn van een datawarehouse migratie