Content

SAP S/4 HANA, de heilige graal voor uw bedrijfsprocessen?

SAP S/4 HANA, de heilige graal voor uw bedrijfsprocessen?

De laatste jaren zien we veel ontwikkelingen binnen SAP. Waar SAP ten tijde van R/3 en ECC een gesloten bolwerk was van guru’s die het heilige geloof uit Walldorf volgden, is er nu door S/4 HANA een ommekeer teweeggebracht. Bedrijven moeten lean zijn en snel inspelen op veranderingen. Grote projecten zijn passé en steeds vaker is de cloud hèt nieuwe platform waar dit alles op moet gaan draaien. Maar, is SAP wel hip and happening? Of hebben we het over oude wijn in nieuwe zakken?

SAP bashing

Gaan we in deze blog SAP “bashen”? Nee, zeker niet. SAP draait al vele tientallen jaren mee in de top van de software wereld en weet als vrijwel enige grote Europese speler het hoofd boven water te houden in het krachtenveld dat Oracle, Salesforce, Microsoft, Google, Workday en AWS heet. Echter, de transformatie naar cloud provider heeft met een productenportfolio als die van SAP flink wat voeten in de aarde. Wat betekent dit nou eigenlijk voor de gebruikers van “het nieuwe SAP”?

Hulde voor het HANA platform!

Wat SAP echt fantastisch voor elkaar gekregen heeft is de revolutionaire manier van database opslag. Hiermee worden mogelijkheden als real-time reporting over de productiegegevens op eenvoudige wijze realiseerbaar. Ook de wijze waarmee een ervaren SAP BI specialist gegevens en informatie uit de database kan toveren en beschikbaar kan stellen aan de afnemers biedt mogelijkheden om een bedrijf snel inzicht te geven op haar resultaten en bij te sturen.

The web is here to stay

Ook de wijze waarmee SAP bijvoorbeeld producten als SuccessFactors positioneert als de opvolger van het “oude HCM” is lovenswaardig. Aandachtspuntje blijft dan nog steeds de Payroll verwerking voor de verschillende landen. Ik heb echter nog geen partij mogen aanschouwen die een betere Global Solution aanbiedt dan SAP.

Pandora’s box

Succes creatie

Kansen genoeg om succes te creëren met SAP S/4 HANA, maar even met de voeten terug op aarde, hoe kom je nu in deze nieuwe wondere wereld?

  • Heeft SAP goed nagedacht over een geruisloze transitie?
  • Zijn ze compatible met de agile werkwijze en gedachtengoed?
  • Is er voldoende aandacht voor het op orde brengen (en houden) van de software kwaliteit?
  • Wat gebeurt er met mijn data en interfaces?
  • Hoe ga ik de vaak jarenlange ervaring van mijn gebruikers met de transactiecodes omzetten naar de navigatie gestuurde werkwijzen zoals SAP Fiori?

Want ook voor deze applicatie geldt: Al wordt vaak gesteld dat je het zo uit de doos kan halen en installeren en migreren, het zou daarmee “Pandora’s box” kunnen worden. Daarover meer in de komende blogs: de transformatie naar SAP S/4 HANA en het testen van SAP cloud migraties.

Terug

OrangeContent

More blogs