Content

Thuiswerken vanaf een tropisch eiland

Thuiswerken vanaf een tropisch eiland

Onze Sanne is enkele weken geleden op afstand gaanwerken voor haar klant. Vanaf welk tropisch eiland werkt ze? Lees hieronder haar avonturen!

Twee jaar terug zijn we allemaal wegens Covid zoveel mogelijk vanuit huis gaan werken. Dit was behoorlijk wennen. Vooral in de winter zijn de dagen zo somber. Als we dan toch vanuit huis werken, waarom dan niet in de winter vanuit het buitenland werken? Leuk idee natuurlijk, maar hoe kan zoiets? Nou heb ik het geluk dat mijn vader een bedrijf heeft op het Caribische eiland: the Commonwealth of Dominica ook wel bekend als the Nature Island.

Tijd voor een Familiebezoek!

Dus tijd voor een familiebezoek! Om dit te kunnen organiseren was het van belang dat OrangeCrest én de klant hier achter zouden staan, spannend! Eigenlijk was het allemaal vrij snel en goed geregeld. Uiteraard werden een aantal randvoorwaarden gesteld en zijn er goede afspraken gemaakt, maar iedereen wilde graag meedenken om het mogelijk te maken wat enorm meehielp. Hiervoor ben ik enorm dankbaar.

De reis ernaartoe had de nodige voorbereiding nodig vanwege Covid. De reis ging via Parijs en Sint-Maarten en duurde totaal zo’n 20 uur van grote Boeings tot propellervliegtuigjes. Ook had ik zes formulieren nodig om in de overstap-landen en in Dominica binnen te komen. Bij aankomst direct weer een antigeentest en daarna naar huis. De rit naar huis was prachtig over het eiland! Direct een mooie eerste roadtrip 😊.

Hoe ziet zo’n werkdag op Dominica eruit?

Allereerst is er 5 uur tijdverschil, dus vroeg de wekker zetten! Om 3:45 (8:45 NL-tijd) is de eerste meeting van de dag. Dit was vooral de eerste week wel eventjes wennen. De koffie ’s ochtends was extra welkom! Mijn laptop stond wel nog op de NL-tijd, dus naast dat mijn telefoon aangaf dat het nog geen 4 uur was, vergat ik dat al snel daardoor. Gelukkig werkten alle systemen ook goed mee en was ook het internet stabiel waardoor ik tijdens werk eigenlijk weinig verschil merkte met werken in Nederland (naast de aangename temperatuur natuurlijk). Met een eigen werkkamer, toetsenbord, muis, extra scherm en uitzicht op de mangoboom was alles top geregeld. Om 12:00 Nederlandse tijd is het lunchtijd of in Dominica ontbijttijd. Dus na een korte pauze met prachtig uitzicht vanaf de veranda is het tijd om weer aan de slag te gaan. Om 18:00 sloot ik mijn laptop af voor (nu echt) een lekkere lunch. Heel gek als je om 18:00 afsluit en je in de woonkamer 13:00 op de klok ziet staan. De dag is nog jong, tijd voor leuke dingen!

Wat voor dingen doe je op een tropisch eiland na werk?

Indian River is een stuk mangrove vooral bekend van de films Pirates of the Caribbean. Hier hebben we een boottocht gemaakt door de mangrove terwijl we uitleg kregen over zowel de mooie natuur als de filmset.

Snorkelen/strandhangen op Champagne beach. Bij het rif komen door de vulkanische activiteit bubbels omhoog uit de grond. Dit geeft een bizar effect alsof je naar een fles champagne zit te kijken, maar dan in de zee bij het mooie koraal. Vanuit het water zie je ook deels de set van de Pirates (fun fact, onze snorkelguide heeft meegewerkt aan de bouw hiervan en heeft prachtige verhalen erover).

Hiken naar de Middleham Falls. Deze hike duurt ongeveer een uur heen naar de waterval en een uur terug door het regenwoud. Wat onwijs mooi is dit eiland! De waterval is ongeveer 80 meter hoog en heeft diverse plekken waar je kunt zwemmen.

Trafalgal falls bezoeken. Dit is iets dichterbij, maar niet minder mooi. Het is een gemakkelijke wandeling van zo’n 10 minuten naar de watervallen. Hier zijn twee watervallen die naast elkaar naar beneden komen van ongeveer 20 meter hoog.

In het weekend helpen bij het bedrijf van mijn vader, van rum punch uitdelen tot aan snorkeltourtjes begeleiden.

Walvis spotten. Dominica staat bekend om de walvissen die het hele jaar door te zien zijn om het eiland. Op een trip zien we vaak zo’n 6 tot 8 walvissen. De jongen willen ook nog weleens spelen met de boot door ertegenaan te tikken.

Duiken in de Caribische zee is natuurlijk heerlijk! Je hebt hier prachtige riffen en een paar wrakken om op te duiken. Wat je veel ziet is de lionfish. Deze vis is ooit in Florida in de oceaan gegooid door mensen en neemt sinds die tijd alles over. Ze eten een hoop vissen op die het koraal goed houden. Hierdoor zie je het koraal verslechteren. Gelukkig is hier nu een oplossing voor. Speervissen! Dus zijn we met een speer gaan duiken om de vissen te vangen. De vis zelf kan op de barbecue, als we een grote vangst hebben delen we de vis uit aan de lokale bevolking.

Scotts Head is het punt waarop de Caribische zeeën de Atlantische oceaan samenkomen (op de foto links Caribisch rechts Atlantic). Je kunt hier helemaal naar boven naar het prachtige viewpoint toe wandelen.

We hebben ook een roadtrip rond het eiland gemaakt. Van havensteden naar de Emerald pool(waterval) en via alle strandjes weer terug naar huis.

Naderhand was het tijd voor wat ontspanning dus zijn we in de natuurlijk spa (sulfurbaden) geweest bij Tikwi glochen. Het water wat via de waterval in poeltjes stroomt hier is ontzettend warm door de vulkanische activiteit. Dit schijnt erg goed te zijn voor de huid en het uitzicht is ook geweldig!

En dan moet de vakantie nog beginnen. Wat voor de vakantie nog op het programma staat:

  • Canyoning
  • Snorkelen met potvissen
  • Duiken op de Atlantic/Caribische zee
  • Slapen op het strand
  • 6 uur hike naar Boiling Lake
  • Overnachten bij een workaway in de country
  • Filmen tijdens het duiken/champagne beach

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast geworden zijn van remote werken als ik!

Groeten, Sanne

Terug

OrangeContent

More blogs

Grip op kwaliteit en risico’s in de energietransitie

Grip op kwaliteit en risico’s in de energietransitie

Grip op kwaliteit en risico’s in de energietransitie

Let’s read more!

Case: Grip op kwaliteit en risico’s in de energietransitie

Business value en waarom het leuk is om onderdeel te zijn van een datawarehouse migratie

Business value en waarom het leuk is om onderdeel te zijn van een datawarehouse migratie

Business value en waarom het leuk is om onderdeel te zijn van een datawarehouse migratie

Let’s read more!

Business value en waarom het leuk is om onderdeel te zijn van een datawarehouse migratie